64% van de bevolking maakt seksueel grensoverschrijdend gedrag mee.
Dat betekent heel simpel: je bent of je kent een slachtoffer. Het onderwerp is niet meer weg te denken uit de media en kent steeds meer draagwijdte op de werkvloer. Het is dus geen kwestie of je er mee in aanraking komt, maar wanneer.
In deze vorming kijken we in eerste instantie naar wat dat eigenlijk betekent: ‘grensoverschrijdend gedrag’. We gaan daarbij verder dan seksualiteit alleen, maar bekijken de complexiteit van grenzen en grenzen aangeven. Je leert grenzen aanvoelen en ze navigeren. En dat voor zowel je eigen referentiekader als voor de doelgroep waar je mee werkt.
Daarnaast maken we ruimte voor de gevolgen van grensoverschrijdend gedrag: wat gebeurt er als er over onze grenzen gegaan wordt? Wat zijn natuurlijke reacties? Deze informatie zetten we vervolgens om in: hoe kunnen we daarop reageren?
De workshop is zeer praktijkgericht en start vanuit real life cases. Het idee is om je direct inzetbare tools te geven die je vertrouwen als hulpverlener vergroten. Wat doe je bijvoorbeeld als iemand je in vertrouwen neemt of wanneer je iets ziet gebeuren dat grensoverschrijdend is? Hoe ga je om met verschillende visies op ‘grensoverschrijdend gedrag’?
Kortom: een must have toolkit als hulpverlener in eender welk werkveld!